Autor Subiect: Bitcoin, mineritul cu placa video pentru bani pe internet  (Citit de 933 ori)

Offline iulian

  • Moderator Global
  • Membru Senior
  • *****
  • Mesaje postate: 222
Bitcoin, mineritul cu placa video pentru bani pe internet
« : Octombrie 05, 2012, 11:30:01 am »
Salut prieteni, in acest tutorial video vom continua cu discutia despre Bitcoin pe care am inceout-o acum cateva zile, pentru cei care nu au urmarit tutorialul trecut, a fost vorba despre o introducere in lumea bitcoin, daca nu l-ati vazut va invit sa-l urmariti:
Bitcoin, castigati bani cu ajutorul unui computer performant
Astazi vom vorbi despre minerit (cu computerul). Avem doua softuri de minerit pe care le voi prezenta, iar voi ramane sa alegeti cu care veti merge mai departe.
Inainte de toate, la inceputul tutorialului am incercat sa va arat rezerva de banda pe care serverul nostru o are, asta pentru ca am primit comentarii in care unii vizitatori se plangeau de latimea de banda de care dispune videotutorial.ro.
Trebuie sa specific ca videotutorial.ro ruleaza de pe server dedicat de ultima generatie, acum cateva luni l-am pus pe picioare, acest server este dotat cu o matrice raid de ssd-uri si alta matrice cu hdd-uri enterprise pentru stocarea fisierelor video, practic avem I/O separat pentru baza de date, web server, email, DNS si I/O separat pentru serverul de streaming de unde se incarca fisierele video. Latimea de banda pe care o avem “garantata” este de 1 Gbps pentru Romania si 50 Mbps pentru extern. In data center sunt prezenti majoritatea providerilor mari din romania, in total 36 Gbps (36000 Mbps) metropolitan si 6 Gbps (6000 Mbps) extern.
Problemele sunt de la voi, dupa cum am spus si-n tutorial conexiunile voastre nu sunt garantate prin contract si in orele de varf pot fi probleme mari cu banda, chiar daca voi nu consumati, pot consuma vecinii vostri. In tutorial am vorbit mai pe larg despre aceasta problema.
Sa revenim la Bitcoinii nostrii, avem doua aplicatii cu care putem minerii, de fapt sunt mai multe insa doar doua va prezint eu astazi, de fapt acestea sunt cele mai populare.
BitMinter este o aplicatie foarte bine facuta, are o interfata interesanta si permite setarea unor parametrii hardware si software, e aplicatia pe care eu o prefer.
Ca sa folositi BitMinter trabuie sa va faceti mai intai un cont pe bitminter.com, tot acolo puteti modifica si unele setari cum ar fi platile automate in contul vostru Bitcoin.
GUIMiner este o aplicati mai putin draguta insa functioneaza, te poti lega la orice pool foarte rapid si poti incepe mineritul fara prea multa “vorbarie”.
Atentie.
Pe orice pool exista mici comisioane ce trebuiesc platite de fiecare daca cand faceti profit sau de fiecare data cand faceti o plata. Sa nu va speriati sau sa nu aveti impresia ca va fura cineva, sunt comisioane de care se stie, comisioane pe care le platiti in schimbul unor servicii (accesul la pool sau plati mai rapide).
Adrese:
Bitninter.com
50btc.com
Spor la minerit !


Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


sursa: videotutorial.ro