Autor Subiect: Cum se sparge parola unui document PDF prin metoda brute force  (Citit de 3608 ori)

Offline iulian

  • Moderator Global
  • Membru Senior
  • *****
  • Mesaje postate: 222
Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem cum putem sparge parola unui document PDF. Sunt sigur ca foarte multi ati intalnit situatii in care atunci cand ati dorit sa deschideti un document PDF, acesta era parolat. Daca va intrebat de ce unele documente PDF sunt restrictionata cu parola? Iata si raspunsul: fie documentul contine date sensibile si cel care l-a creat a dorit sa nu poata fi accesat si citit de oricine fie acesta poate fi protejat printr-o parola atunci cand doriti sa modificati documentul PDF. Cel mai probabil, cel care a creat documentul, nu vrea sa ii fie furata sau folosita munca in alte scopuri si a ales sa protejeze documentul PDF printr-o parola.
Softul pe care il vom folosi in tutorialul de astazi se numeste Appnimi PDF Unlocker, un soft care ne permite sa spargem parola unui document PDF prin doua metode. Prima metoda este Brute Force Attack care presupune definirea caracterelor pe care credem ca le-ar putea contine parola documentului ca mai apoi softul sa incerce toate combinatiile posibile folosind caracterele, literele sau cifrele folosite de noi, pentru a afla parola.
Asta inseamna ca, cu cat parola va fi mai complexa si va contine si caractere, litere si cifre si cu cat va fi mai lunga, cu atat se va prelungi timpul pe care va trebuie sa il asteptam ca Appnimi PDF Unlocker sa sparga parola. Spargerea unei parole poate dura zile, saptamani, luni sau ani!
A doua metoda folosita de aplicatie este metoda dictionarului. Practic, softul foloseste un document text in care se afla 3338 de parole pe care le va incerca in mod automat pe toate la rand. Daca avem norocul ca parola fisierul PDF sa se afle in dictionar, acesta o va gasi cu siguranta.
Dictionarul cu parole ce vine odata cu aplicatia poate fi oricand modificat si se pot adauga noi parole. Pur si simplu mergeti in locatia unde se afla instalata aplicatia Appnimi PDF Unlocker, si in folderul Appnimi o sa gasiti folderul Appnimi PDF Unlocker ce va contine un document .txt cu numele “words. Faceti dublu click pe acesta si adaugati alte cuvinte. Trebuie introdus un singur cuvant pe fiecare rand (tastati cuvantul, apasati enter pentru a trece la randul urmator, tastati cuvantul, apasati enter si tot asa)
Softul prezentat de noi in acest tutorial este curat insa aveti foarte mare grija, majoritatea softurilor de acest gen sunt falsuri sau sunt “comerciale”
Cei care se ocupa cu chestii murdare se folosesc de naivitatea si dorinta arzatoare a oamenilor de a sparge parole oferindu-le softuri mincinoase ce promit ca “sparg parola” unui cont, unui document sau a unei arhive.
ATENTIE:Scopul acestui tutorial nu este neaparat acela de a va arata cum se sparge parola unui document PDF ci mai degraba de a va arata ce presupune asta, ce riscuri implica si care sunt mijloacele prin care se poate face asa ceva.
Acestea fiind spuse, va invit sa urmariti tutorialul video pentru a vedea exact cum se sparge parola unui document pdf

de Adrian


sursa: videotutorial.ro